Let's plan

Nadat je als expat naar Duitsland bent verhuisd en een plek hebt gevonden om te wonen, breekt er een opwindende nieuwe fase aan.

Maar eenmaal gesetteld ontstaat er een knagend gevoel, zodra je je realiseert dat je in een kaal huis zit. Je mist ‘iets’, maar weet niet wat. Hoe je het ook probeert en hoeveel planten en fotolijstjes je ook neerzet.

Ongeacht hoe kort of lang je ergens verblijft, je kunt van elk huis een eigen thuis maken. Misschien is dat voor expats nog wel belangrijker, omdat je door jullie verhuizing al zoveel mensen, spullen en vertrouwde plekken hebt achtergelaten.

Hoe kun je je expat woning huiselijker laten aanvoelen en minder als tijdelijke verblijfplaats?

Beyond Borders Design

Signature look

De stijl van Beyond Borders Design is out of the box: gewaagd, stijlvol en kleurrijk. Elk project is een combinatie van creativiteit en subtiel gebruik van design elementen als ruimte, licht, verhouding, balans, kleur, texturen, functie, oog voor detail en comfort.

Een typisch Beyond Borders Design herken je direct, maar vanzelfsprekend ben ik in staat andere stijlen aan te houden. Het is verfrissend en uitdagend om steeds tot een nieuw ontwerp op maat te komen. Voorgaande projecten variëren van ingetogen, minimalistisch, klassiek, tot speels, industrieel en vintage of een mix daarvan. Tijdens onze samenwerking bepalen we welke woonstijl bij je past en nemen dat als uitgangspunt.


Werkwijze interieurontwerp

Fase 1. Intake

We beginnen met een uitgebreide intake om jullie smaak en ontwerpideeën te bespreken. Vervolgens onderzoeken we het project door metingen en foto’s te maken om te gebruiken naarmate we verder gaan. Ter voorbereiding van de ontwerpfase nemen we jullie beschikbare budget door.

Fase 2. Design

In de ontwerpfase ga ik op basis van jullie wensen aan de slag met het maken van een moodboard. Uitgaande van wat jullie mooi vinden in combinatie met mijn visie, kom ik met een voorstel in de juiste sfeer, passende materialen en een zorgvuldig samengesteld kleurenpalet. Na akkoord op dit moodboard werk ik deze basis verder uit tot een 3D ontwerp, inclusief een plattegrond met de indeling van de ruimte, verlichtingsplan, kleurvoorstellen voor alle wanden en plafonds, plus een meubelplan en productlijst met de gekozen meubels en accessoires.

Fase 3. Presentatie

Tijdens de presentatie van het interieurplan laat ik het 3D interieurplan, plattegronden en het lichtplan aan jullie zien. Ook vertel ik meer over de achtergrond van de gemaakte keuzes. Daarnaast ontvangen jullie een lijst met alle gekozen meubels, verlichting, accessoires en adressen om de artikelen aan te schaffen. Na de presentatie kunnen jullie dus direct aan de slag met het uitvoeren van dit persoonlijke interieurplan.

Interieuradvies

  • Intakegesprek
  • Moodboard
  • Voorstel kleur- en materiaalgebruik
  • Voorstel voor meubels en aankleding van de ruimte
  • Shoppinglist met alle gebruikte meubels en accessoires
  • Indeling in 3D ontwerp
  • Lichtplan
  • Presentatie

Investering: 995 euro exclusief btw

circles

Veelgestelde vragen:

Ja zeker! Naast een plan met een compleet nieuw interieur is het ook mogelijk om bestaande meubels te gebruiken die zijn meeverhuisd. Ik kan een ontwerp voor jullie maken op basis van bestaande meubels, maar ook een mix van een aantal bestaande en nieuwe meubels of een compleet nieuw meubilair behoort tot de mogelijkheden. Ik zorg er voor dat alles één geheel vormt en ook die kast, tafel of stoel met een emotionele waarde helemaal tot zijn recht komt.

De vraag is in dit geval vooral: wat is het je waard om te investeren om zo een fijn thuis te creëren in Duitsland? Wat levert het je op om je goed en vertrouwd te voelen in je nieuwe huis? Uit eigen ervaring weet ik dat een eigen stek waar je je geborgen voelt enorm kan helpen bij het wennen aan je nieuwe omgeving. Je voelt je prettiger in een interieur dat helemaal bij je past. Het helpt je in de transitie om een nieuw leven op te bouwen en verkleint zelfs de kans op heimwee.