Find & Design

Hebben jullie al eens aan gedacht om een interieurontwerper mee te nemen op huizenjacht in Duitsland? Dit kan een waardevolle toevoeging zijn tijdens het aankoop- en huurproces, die een hoop tijd, energie en kosten kan besparen.

Een makelaar helpt bij het vinden bij een woning die aan jullie eisen voldoet. Hij houdt rekening met jullie budget, voorzieningen in de buurt en het gewenste type woning. Maar het kiezen van de juiste woonruimte is zoveel meer dan alleen nadenken over de stijl, grootte en het kostenplaatje.

Naast het grote geheel, komt het juist aan op de details… Details waar je zelf niet aan denkt, totdat je probeert jullie kingsize bed in de master bedroom te plaatsen en dit totaal niet overeenkomt met het plaatje dat jullie voor ogen hadden. Afgezien van de frustratie van het moeten aanpassen van dit soort details nadat de papieren zijn ondertekend, kan het herstellen van dit soort fouten erg duur zijn.

Als interior designer heb ik een adviserende rol tijdens de huizenjacht en kan ik dit soort vergissingen voorzien. Ik denk mee over of jullie huidige meubels en woonstijl bij een potentiële woning passen, en beter nog, laat zien hoe je de woning helemaal eigen maakt. Met een huis dat in de basis goed is, kunnen jullie straks alle kanten op. En zijn er geen onbetaalbare ingrepen nodig om het geheel kloppend te maken.

Werkwijze huizenjacht & interieurontwerp

Fase 1. Intake

We beginnen met een uitgebreide intake om jullie smaak en ontwerpideeën te bespreken. Wat vinden jullie belangrijk als het gaat een nieuwe woning? Wat is de hoeveelheid gewenste ruimte? Zijn er speciale woonwensen om rekening mee te houden, zoals het meenemen van bepaalde meubels of een indeling die jullie prettig vinden in jullie huidige woning? Ook bespreken we het beschikbare budget om het nieuwe huis te customizen naar jullie wensen.

Fase 2. Huizenjacht

Als adviseur ga ik mee bij het bezichtigen van een of meer woningen. Ik kijk verder dan esthetiek en denk mee over de functionaliteit en het fundament van een woning. Met mijn oog voor detail en ruimtelijk inzicht kan ik goed beoordelen of de eisen en wensen die jullie hebben in een bepaalde woning goed tot hun recht kunnen komen.

Fase 3. Design

In de ontwerpfase ga ik op basis van jullie wensen aan de slag met het maken van een moodboard. Uitgaande van wat jullie mooi vinden in combinatie met mijn visie, kom ik met een voorstel in de juiste sfeer, passende materialen en een zorgvuldig samengesteld kleurenpalet. Na akkoord op dit moodboard werk ik deze basis verder uit tot een 3D ontwerp, inclusief een plattegrond met de indeling van de ruimte, verlichtingsplan, kleurvoorstellen voor alle wanden en plafonds, plus een meubelplan en productlijst met de gekozen meubels en accessoires.

Fase 4. Presentatie

Tijdens de presentatie van het interieurplan laat ik het 3D interieurplan, plattegronden en het lichtplan zien. Daarnaast ontvangen jullie een overzicht met de gekozen meubels, verlichting en accessoires. Ook staat daarop per product aangegeven waar jullie de artikelen kunnen kopen. Na de presentatie kunnen jullie dus direct aan de slag met het uitvoeren van jullie persoonlijke interieurplan.

Huizenjacht & Interieuradvies:

  • Intakegesprek + opmaken lijst met woonwensen
  • Mee op huizenjacht (adviserende rol)
  • Moodboard
  • Voorstel kleur- en materiaalgebruik
  • Voorstel voor meubels en aankleding van de ruimte
  • Shoppinglist met alle gebruikte meubels en accessoires
  • Indeling in 3D ontwerp
  • Lichtplan
  • Presentatie

Investering: 1495 euro exclusief btw

circles